Frederik 

Frederik heeft beslist. Hij woont niet waar hij wil wonen. Werkt niet waar hij wil werken. Eet niet wat hij wil eten. Ze bedoelen het goed, dat weet hij wel, maar vanaf nu zal het anders zijn. We leven tenslotte in een vrij land waar iedereen mag gaan en staan waar hij of zij wil.

Dus Frederik gaat weg. Linda zal dat wel begrijpen. En Bart gaat met hem mee. Niet dat Frederik daar om vroeg. We leven tenslotte in een vrij land waar iedereen mag gaan en staan waar hij of zij wil. Dus Bart gaat met hem mee.

'Frederik" is het ontroerende en grappige verhaal van twee bijzondere mensen met autisme op zoek naar wat ze zelf willen.

Een roadmovie te voet op het toneel.

Paula Bangels / regie

Mathias Sercu / tekst

Sioen / muziek

Met: Mathieu Sercu - David Cantens 

Vrijdag

Georges, een veertigjarige arbeider, wordt onverwacht uit de gevangenis ontslagen. Na een straf van 14 maanden. Veroordeeld wegens incest met zijn dochter. Zij kloeg hem aan. Uit wraak, volgens hem. Omdat ze het huis werd uitgezet. Bij zijn thuiskomst verloopt het weerzien met zijn vrouw, Jeanne, vreemd. Spannend ook.

In de maanden van zijn gevangenschap heeft hij haar nooit willen zien. Eerst uit woede, zegt hij achteraf, later uit schaamte. Nu is hij terug.

Maar Jeanne heeft een verhouding met Erik. Een buur en een vriend. Ze heeft bovendien een kind van Erik gekregen. Georges wil de situatie uitklaren. Op zijn manier. Met zijn vrouw en haar minnaar tot een vergelijk komen.

Een verhaal dat speelt tussen waarheid en leigen. Tussen verzoening en verwijt.

Ee

Een theaterstuk van Hugo Claus. Geschreven eind jaren '60 van de vorige eeuw. Brandend actueel.

 

Paula Bangels / regie

Hugo Claus / tekst

Sioen / muziek

Met: Mathieu Sercu - Eva Van der Gucht - David Cantens - Lynn Van Royen

Schermafdruk 2020-02-08 14.25.42.png
Schermafdruk 2020-02-08 14.30.45.png