Kat op een heet zinken dak

Schermafdruk 2020-02-08 14.19.33.png

Papi viert zijn 65e verjaardag. Hij staat aan het hoofd van één van de rijkste families van het land. Zijn vrouw heeft een verjaardagsfeest voor hem georganiseerd. Het zal zijn laatste zijn.

Alle kinderen zijn op de hoogte van zijn terminale ziekte. Alleen Papi zelf wee van niks. Lievelingszoon Brick is moe en vindt alleen nog troost in drank. Zijn vrouw verwijt hem dat hij haar nog steeds niet zwanger heeft gemaakt.

Zijn andere zoon Steve werkt hard voor zijn gezin en vrouw. Ondertussen zijn de schoondochters bezig met de verdeling van de eigendommen. Brick kan zijn afschuw over zoveel hypocrisie nauwelijks verbergen. Vader en zoon sluiten zich op, voor een goed gesprek. Maar waar Papi het onuitspreekbare bespreekbaar tracht te maken, kan zijn zoon Brick dit juist niet onder ogen zien.

Daarmee krijgt hij geen antwoord op de vraag waarom zijn zoon zo neerslachtig is. Brick vertelt Papi de waarheid over zijn naderende einde.

Alle verhoudingen komen daarmee op losse schroeven te staan. En Bricks vrouw Maggie wacht geduldig af, als een kat, tot de scherpe kanten van haar eigen verraad zijn weggesleten.

Paula Bangels / regie

Tenessee Williams / tekst

Louis Van Beek / bewerking

Met: Mathias Sercu - Eva Van der Gucht - Lotte Pinoy - Joren Seldeslachts - Debbie Crommelinck - Roy Aernouts

Lars

Schermafdruk 2020-02-08 14.18.08.png

Helena, Ronald en Adriaan: drie zestigplussers, misschien niet meer piepjong, maar zeker nog niet uitgeblust. Integendeel: ze hebben dezelfde verlangens, hunkeringen en dromen als in hun jonge jaren.

Van buiten lijkt het of ze door het leven gehard zijn, maar van binnen zijn ze van een ontroerende zachtheid. Sluimerende gevoelens kun je nog lang onderdrukken. Heel lang.

Geheimen kun je lang bewaren. Heel lang

Maar niet eeuwig.

Als Helena door de omstandigheden noodgedwongen wordt een keuze te maken tussen haar mannen zorgt dat voor een explosie tussen de drie kleine mensen, die groots blijken te zijn geweest in hun verzwijging.

Kan jij zomaar kiezen, zonder iemand teleur te stellen?

Aan passioneel verlangen kan zomaar een einde komen ...

Paula Bangels / regie

Peter De Graef / tekst

Met: Tuur De Weert - Camilia Blereau - Ron Cornet